De aarde lacht in bloemen ...

 


Lavendelthee met Lavendelkoekjes


Lavendelthee:

Laat water even goed doorkoken en schenk dat in een voorverwarmde theepot. Laat hierin 1 à 1½ eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes 5 minuten trekken. Naar keuze kan de thee geserveerd worden met honing of citroen.

Lavendelkoekjes: 
 
 
Roer 130 gram zachte roomboter, 100 gram suiker en een losgeklopt ei tot een romig mengsel. Voeg er 150 gram zelfrijzend bakmeel en een flinke eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes aan toe en meng tot een mooi beslag. Vorm hiervan koekjes op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes in een op 170°C voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin.



Tip: 
Experimenteer met de hoeveelheid lavendel, tot u naar uw eigen smaak de juiste verhoudingen heeft gevonden.

Het weten waard:
Lavendelthee is niet alleen erg lekker maar geeft ook verlichting bij hoofdpijn en spanningen.